• 9

  jul

  Glennemo 1:a på rankingen

  Genom sin andraplats på Camfil Nordic Championships övertar Jacob Glennemo förstaplatsen på Nordic League ranking. Se Jacob på CMore tisdagkväll den 10 juli.

 • 12

  jun

  AIK - ett favoritlag inför SM

  Med vinst på Eccotouren för Jacob Glennemo, vinst på SGT för My Leander och nyförvärv så är AIK ett topplag inför SM i båda kategorierna SM Klubblag och individuellt. Läs en kort sammanfattning av vad som händer inom Elitlagen här.

 • 24

  maj

  My Leander vinner Swedish Golf Tour

  I helgen vann My Leander sin första tävling som proffs på Swedish Golf Tour. My vann på ett avgörande särspel.

 • 22

  mar

  Isabella Deilert klar för AIK

  AIK Dam Elit har förstärkt laget med Isabella Deilert. Hon är en mycket duktig spelare men även en fantastisk person som kommer höja laget ännu mer.

 • 22

  feb

  Golf är avdragsgill friskvård

  Högsta Förvaltningsdomstolen beslutade nyligen att golf är att betrakta som friskvård. Detta beslut har öppnat för att delar av golfens avgifter kommer att kunna bli avdragsgilla och många golfare kommer att utnyttja denna nya möjlighet, precis som många av våra medlemmar.

 • 22

  feb

  Rapport från årsmötet

  Den 13 februari hade AIK GK årsmöte där många beslut togs.

 • 29

  jan

  Årsmöte AIK Golfklubb 2018

  Välkommen till Solna Folkets Hus kl 18:30 den 13 februari 2018

 • 5

  aug

  My fortsätter att överraska

  My, Simon och AIK imponerar. Fredagen den 4 augusti var något alldeles extra för en inbiten AIK-golfare. Rapporter från Skottland, Finland och Danmark vittnar om att AIK:are låter tala om sig.

 • 31

  jul

  Storvinst för damerna i division 1 i SM Klubblag

  Inför sista dagen ledde damgnaget med 43 slag och vann tillslut division 1 på Ågesta med totalt 54 slag.

 • 23

  jul

  Andra silvret på tre år

  Mycket talade för AIK när Lag SM färdigspelades igår lördag men det blev Vasatorp som kom att dra det längsta strået. Klubben tog därmed sin femte titel på 2000-talet samtidigt som AIK vann silver för andra gången på tre år.

 • 22

  jul

  Det mesta talar för AIK

  Jo visst talar det mesta för Herrgnaget när Lag SM avgörs idag på Barsebäck. I singel har AIK varit vassast den här veckan och vi har högre rankade spelare än vad motståndarna ställer upp med. AIK mönstrar idag Simon Forsström, Jacob Glennemo, Micke Lindberg och Jocke Rask. Samma kvartett som var bäst i singel häromdagen på Donald Steel Course. Samtliga vet hur det är att vinna och tillsammans har de vunnit inte mindre än 14 tävlingar genom åren på den svenska proffstouren. Två av killarna har dessutom vunnit på den europeiska Challengetouren. Återstår att se hur långt denna rutin och dessa erfarenheter kan räcka men jag tror vi vinner.

 • 21

  jul

  Damgnaget utökar ledningen till 47 slag

  AIK Dam Elit leder nu division 1 med 47 slag inför avslutade singlarna lördag förmiddag.

 • 21

  jul

  AIK i delad ledning

  Donald svårare än vanligt. Halva resan avklarad men nu återstår den tuffa delen. Även om Donald Steel spelades ovanligt svår på torsdagen antyder våra personbästa i singel på de bägge banorna att nu väntar det tuffare tider. Vårt bästa sammanlagda resultat i singel på Donald Steel är 276 och igår sköt herrgnaget 278. På Masters har vi aldrig varit under 300 utan som bäst 304 slag 2014.

 • 20

  jul

  Damgnaget leder med 23 slag i divison 1

  AIK Dam Elit leder med 23 slag efter första dagen i SM Klubblag division 1 på Ågesta GK. Natalie Wille/Alexandra Aläng vann foursome och Josefine Nyqvist vann singeln på eftermiddagen.

 • 20

  jul

  AIK med i toppen

  Trixa med Truxa AIK är med i toppen efter onsdagens lagspel. AIK noterade sitt bästa foursomeresultat någonsin på Donald Steel Course och lagets 139 slag räckte till en fjärdeplats sedan Forsström/Kennegård och Glennemo/Lindberg gått på par 71 respektive tre under.

 • 19

  jul

  Från Lag SM 2017

  Lag SM eller SM för Klubblag, tidigare Elitserien och innan dess Lag SM. Hursomhelst är det här en tävling och en vecka som många för att inte säga alla spelare ser fram emot. Alla Sveriges bästa spelare är förstås inte med då deras klubbar inte nödvändigtvis återfinns i den högsta serien. Några försvinner också till The Open som av hävd spelas samma vecka som Lag SM men startfältet och spelet håller mycket hög klass när det handlar om de bästa lagen, de som är här för att vinna.

 • 19

  jul

  AIK medaljfavorit när Lag SM inleds idag

  Goda medaljchanser. AIK tillmäts av de flesta mycket goda chanser att ta medalj när årets Lag SM inleds på Barsebäck. SM börjar med Foursome på onsdag morgon och avslutas med fyra singlar på lördag den 22 juli. AIK lottades mot Uppsala och Stockholm den första dagen men efter onsdagens lagspel (foursome och bästboll) lottas lagen efter sina resultat och då hoppas jag att vi går ut sent på torsdag vilket i så fall innebär att vi spelat bra de två första ronderna.

 • 3

  jul

  My Leander debuterar i landslaget

  Rutinerat och medaljsuget damlandslag till Portugal. Damlandslaget har medalj som målsättning när de beger sig till Montado Golf Resort utanför Portugals huvudstad Lissabon för spel i EM den 11-15 juli.

 • 30

  jun

  Joakim Rask svensk mästare i match

  AIK fick på fredagen sin tredje svenska mästare i golf efter att Jocke Rask besegrat Fredric Sundberg från Delsjö i Göteborg på det sista hålet. Jakten på mästartiteln började redan i morse och vägen till mästartiteln var långtifrån spikrak.

 • 30

  jun

  Bara My och Rasken kvar i match-SM

  Av AIK:s nio spelare i match-SM på Ullna är sju utslagna. Fyra av våra spelare förlorade efter särspel sedan man i tre av fallen tappat ledningar. My Leander möter på fredagsmorgonen Lynn Carlsson från Ringenäs och Jocke Rask tar sig an norrmannen Aksel Olsen.

 • 24

  apr

  Debut och comeback på Rotebro

  Jag minns att sent i oktober i fjol var banans skick så bra, greenerna så välklippta och snabba att jag undrade om det verkligen var nödvändigt att stänga igen? Fast så blev det, och nu skulle banan äntligen få sin rättmätiga vila, krypa ner under höstens färgglada täcke och invänta sömnen i vinterns tysta stillhet och läka sina sår. Detta, för att du och jag ska kunna komma tillbaka till våren och fortsätta njuta av denna roliga och välskötta golfbana.

 • 8

  mar

  Ny styrelse vald på årsmötet

  Två nya tjejer och en kille invaldes i styrelsen. Årsavgiften höjdes och stadgarna ändrades.

 • 19

  jan

  AIK satsar på fler damer

  AIK Golfklubb utökar sin satsning inom damgolfen. Säsongen 2017 har klubben för första gången damlag med i Stockholms distriktsseriespel och kommer finnas representerade med lag i både D30 och D50.

 • 31

  dec

  AIK förstärker herrlaget

  I vår jakt på SM guld förstärker vi herrlaget kommande säsong med tre etablerade tourspelare. Alla tre är spelare som klubben tidigare varit i kontakt med men det var först nu som allt, lustigt nog samtidigt, föll på plats.

 • 31

  dec

  AIK´s policy angående greenfeerabatter

  AIK Golfklubb bygger sin verksamhet på klubbkänsla och idrottslig utveckling. Denna inriktning beskrivs i klubbens stadgar, mål och verksamhetsplaner. Med jämna mellanrum får AIK frågor på vilka svenska golfklubbar vi har greenfeerabatter? Vi är nu inte den enda klubb som får denna typ av frågor. Många golfspelare vill idag till varje pris spela så billigt som möjligt vilket har medfört att många klubbar i Sverige tappat medlemmar. Klubbar har i och med detta reagerat och agerat olika men flera är de som valt att konkurrera med låga och rabatterade greenfeeavgifter.

 • 31

  dec

  Rotebro vår nya hemmabana

  Den 9 december blev det klart att AIK Golfklubb, genom det nyttjanderättsavtal man tecknat med Rotebro Golf, kommer att ha Rotebro som hemmabana de kommande fem åren. Parterna avser att på lång sikt förstärka intrycket av Rotebro Golf som en välrenommerad golfanläggning i första hand för golfspelare i Stockholms län. Rotebro kan potentiellt på sikt ge klubbar med Rotebro som "hemmabana" en möjlighet att överta driften av banan tillsammans eller i egen regi. Parterna är också överens om att undersöka möjligheterna att vidareutveckla anläggningen och detta arbete bör igångsättas under avtalsperioden.

 • 6

  okt

  Landin vann AIK Golfen

  Tre tävlingar avgjordes den 3 oktober på Mälarö i fantastiskt skick och i ett härligt höstlikt solsken. Karsten Landin vann årets upplaga av AIK Golfen på 70 slag netto, två slag före tvåan Tony Gibbs. Fredrik Lundstedt erövrade en inteckning i Helmer Rydholms VPR och lag Glennemo vann Pro-Am.

 • 25

  jul

  Bra sista dag för AIK på EM

  Efter en bra sista dag på Hook och damernas amatör EM slutade Josefin Nyqvist delad 25 efter 70 slag sista dagen. My Leander avslutade med 74 och blev 41 och Mia Landegren gick på par sista dagen och blev 49 av de 60 spelare som klarade cuten.

 • 25

  jul

  William Wargén vann Burvik Open

  I konkurrens med flera Nordea Tour proffs vann AIK:s unge amatör William Wargén Burvik Open efter en suverän sista runda.

 • 18

  jul

  Damgnaget suveräna segrare i div 2

  Det var förra helgen som division 2 mellan avgjordes på Åkersberga GK. AIK Dam Elit vann med hela 32 slag som visar på att klättring mot elitserien äntligen har börjat.

 • 18

  jul

  AIK:s herrar åtta i SM för Klubblag

  Ett mellanår Efter två brons 2012 och 13 blev det en elfteplats 2014. I fjol silver och nu åter ett mellanår.

 • 4

  jul

  Lyssna på vår nya podcast: "Damerna utmanade herrarna"

  Vi är glada att presentera vår nya podcast.

 • 2

  jul

  AIK förlorade kvartsfinalerna i SM Match

  My, Josefine och Mathias utslagna ur SM Match på Ullna.

 • 12

  jun

  Det definitiva genombrottet

  Simon Forsström blev historisk. Förste AIK spelare att vinna på den europeiska challengetouren.

 • 3

  apr

  AIK Dam Elit nu ute på touren

  Natalie Wille spelade sin första tävling för säsongen nu i helgen och avslutade på en delad 19:e plats.

 • 22

  mar

  Simon övertygade i sin debut på Challenge Tour i helgen

  Simon avslutade på en delad 15:de plats på Barclays Kenya Open

 • 19

  jan

  AIK Dam Elit nu verklighet

  Äntligen har det blivit verklighet - AIK tar steget in i damgolfen.

 • 11

  okt

  Simon redo för Europa

  En lyckad helg för Simon Forsström på Ljunghusen

 • 1

  sep

  AIK-seger i Derbygolfen

  En rafflande match på Österåker

 • 20

  jul

  Nytt rekord räckte inte

  Trots att AIK satte nytt rekord i Elitseriesammanhang

 • 29

  jun

  William Wargén vann Riksfinalen på Arninge

  AIK:s lovande junior William Wargén vann riksfinal 3 i matchspel för pojkar på Arninge. Han besegrade i tur och ordning, Viktor Forslund (Sollentuna), Marcus Sundlöf (Botkyrka), i semi Adrian Vågberg (Sollentuna) och i finalen Eric Jonasson (Djursholm) på det 19:e.

 • 9

  dec

  AIK GOLF blir AIK Golfklubb

  Från och med den 1 januari 2015 verkar AIK GOLF under nytt namn – AIK Golfklubb (förkortat AIK GK).