Debut och comeback på Rotebro

Måndag 24 april 2017

Dags så. Jag fick ett telefonsamtal av min gode golfvän Paul, som var framme lite tidigare än jag, han lät meddela att - "vi får spela med två andra kl 1030, annars är det fullbokat". Det var visst inte bara vi som hade längtat. 

 

Väl framme träffar jag, alltid lika trevliga och pratglada Ingemar, som sin vana trogen tar emot alla med ett leende i klubbhuset! Han låter berätta att trots det dåliga aprilvädret så hade banan fullt redan helgen innan, då det var premiärhelg. Han visar mig rummet i klubbhuset, där han städat ur, och berättar att "det är här ni ska hålla till", jag har fortfarande lite grejer kvar, men det ska jag plocka bort så ni får plats med er merchandise, pärmar och grejer". Klubborna från förra årets lyckade sommarläger, har Ingemar redan ställt dit. "Det här kommer att bli riktigt bra", säger Ingemar och syftar givetvis på att AIK GK fr.o.m. nu, är en del av Rotebro precis som hans Grindslantens GK.  

 

Väl på första tee, den något upphöjda, med finfin utsikt, minns jag känslan. Det är ju inte så svårt det här, två bunkrar till höger, lite mer välvuxen ruff till vänster, det är bara smälla på ett rakt och långt slag i mitten på fairway. Sagt o gjort! (Eller nja, vad skulle man göra utan mulligans)?

 

När vi sen kommer ner på fairway, så är det så tydligt att dem som jobbar med den här banan verkligen vet vad dem gör. Att de pysslade om den och gav den all kärlek den behövde innan vinterdvalan, likt när vi småbarnsföräldrar inte riktigt vill att den lilla ska släppa taget om vårt finger när den somnat djupt i vår famn. Det märks också att de ger banan allt den behöver för att kunna vakna o stiga upp i vårsolen, likt vi förälskade, varsamt klappar på våra älskade på kinden, tills denne öppnar ett öga i taget och sedan ler med hela sitt vackra ansikte.

 

Jag är så otroligt glad över att AIK GK fått denna chans. Chansen att vara en del av och få forma framtiden på underbara Rotebro och jag är övertygad, precis som Ingemar på Grindslanten, att "det kommer att bli RIKTIGT bra det här" .

 

Henrik Jensen