Det mesta talar för AIK

Lördag 22 juli 2017

Micke Lindberg, Jacob Glennemo, Simon Forsström och Jocke Rask är kvartetten som skall ordna guld till Herrgnaget.
Micke Lindberg, Jacob Glennemo, Simon Forsström och Jocke Rask är kvartetten som skall ordna guld till Herrgnaget.

 

Foursomespelet på fredag morgon blev en prövning. Foursome på Masters Course som varit vår sämsta "gren" ända sedan debuten i Elitserien 2012. Denna fredag morgon gick vi dock in i andra halvlek för två dagars spel på Masters i delad ledning och med en positiv känsla efter de fina singelinsatserna på torsdagen. Inledningsvis i foursomen såg det ut som om vi skulle kunna klara av att tangera vårt personbästa på fyra över par men vi tappade mycket i slutet och noterade 154 slag vilket är vår näst sämsta notering i dessa sammanhang. Vad värre var att våra motståndare inte hade samma problem och en tätposition efter åtta rundor och två dagar hade snabbt och mindre lustigt efter två rundor på fredag förmiddag förbytts till en fjärdeplats hela 13 slag efter ledande Vasatorp inför eftermiddagens bästbollar. Bästboll som historiskt varit den spelform som gjort att vi erövrat tre medaljer i Lag SM (Elitserien).

Tretton slag bakom täten och ett tag hela sexton dito efter Vasatorp gjorde att jag såg guldchanserna slinka oss ur händerna. Det var absolut inte så att vi spelade dåligt utan det var motståndare som spelade utmärkt. När så Simon gjorde birdie på det åttonde hålet samtidigt som Micke gjorde birdie på det nionde började det så smått svänga och Herrgnaget knaprade in slag efter slag på de tre lagen före oss. Våra båda par gjorde bägge birdie på hål 12, 16 och 17 utöver birdies på hålen 10, 11 och 14. När vi spelat färdigt hade våra båda par med Simon Forsström/Jacob Glennemo och Micke Lindberg/Jesper Kennegård levererat hela 13 birdies och en eagle vilket förde upp laget till en tredje plats endast tre slag efter duon i täten - Hills och Vasatorp på totalt 32 slag under par.

Våra insatser i bästboll på fredagen gör att jag tror vi vinner. Bästbollen visade att vi är bra i singel och ser man till singelspelet på Donald Steel Course häromdagen var vi klart bättre än våra tre huvudkonkurrenter om SM titeln Uppsala 281 slag, Hills 282 och Vasatorp 283 att jämföra med våra 278. Vi ställer upp med samma spelare som i torsdags och jag tror det kommer gå vägen. Simon, Micke och Jacob spelade mycket stabilt i bästbollen medan Joakim Rask stod över för att komma fräsch till singeln. AIK personbästa på Masters i singel är 304 slag men jag tror att vi på lördagen putsar denna bästa notering med minst sex slag vilket då gör att vi bärgar guldet och att AIK blir svenska lagmästare i ytterligare en sport. 

På lördag 09:20 inleder Joakim Rask AIK:s jakt på SM guldet och du följer det hela på golf.se under rubriken "Här följer du Lag SM".

Karsten Landin