In memoriam - Göran Wijkmark

Lördag 6 oktober 2018

Göran med elitlaget och Karsten Landin, ordförande
Göran med elitlaget och Karsten Landin, ordförande

Göran som under en lång tid dragits med en kropp som ville annat än hjärnan, klagade aldrig. Han gjorde mer för oss än vad han egentligen orkade. Göran ville bidra och det gjorde han. I vår gemenskap runt AIK Golfklubb var han ständigt nära glada tillrop och snar med att berömma. Vi är många i AIK som kommer sakna Göran. Jag är ändå glad att han fick uppleva damernas intåg i den absoluta toppen av svensk damgolf på klubbnivå. Han gladdes mycket åt herrarnas framgångar men jag vet att han verkligen gillade att damerna tog klivet in i den absoluta eliten och jag vet att han gärna hade önskat vara med i somras på Barsebäck när vi vann guld och brons.

Bilden visar herrlaget på Torshälla 2011 när Göran ordnat champagne till gänget som tog klivet upp i elitserien.

Det som dock smärtar en smula är att han aldrig fick till den där golfrundan med styrelsen som vi så ofta pratade om, därtill sade kroppen ifrån.

Många i min närhet och vår klubb kommer sakna Göran och för egen del kommer jag sakna samtalen med Göran. Det sista hade vi i slutet av juli. Då berättade han inte hur illa det var utan han ville istället prata om våra framgångar och han öste beröm över oss. Det var min vän Göran Wijkmark.

Göran avled den 11 september och han skulle fyllt 74 år den 22 december. Begravningen ägde rum i Kungsholms Kyrka den 5 oktober.

 

Karsten Landin