Jacob Glennemo vinner Order of Merit

Måndag 15 oktober 2018

En glad Jacob Glennemo
En glad Jacob Glennemo
Jacob har ju haft en fantastisk säsongen med 11 topp tioplatser på 21 tävlingar innan lördagens tourfinal. Av dessa 11 topplaceringar är två segrar och tre gånger har Jacob blivit tvåa.

Redan tidigt stod det klart att Jacob var att räkna med och 68 slag -5 i torsdags innebar ledarboll dag två men det var en lätt febersjuk Jacob som kom till start på fredagen. Sin vana trogen med stort lugn och mycket tålamod spelades den ena hålet efter det andra av och efter 18 hål och 70 slag senare var Jacob fortfarande kvar i täten. Delad tvåa ett slag bakom dansken Mathias Gladbjerg på -9.

På lördagen kom den sista rundan att bli högdramatisk genom att ledaren Gladbjerg tappade lite i början samtidigt som rankingettan norske Aksel Olsen inledde med tre birdies på de första fem hålen. Efter sex spelade hål handlade det om sex spelare däribland Jacob. På 9:an hade Jacob chansen att gå till ensam ledning med det blev bara par efter en treputt. 

Olsen och Glennemo som spelat lite i en klass för sig i år fortsatte pressa varandra och efter 12 hål  med Jacob i ledning med ett slag talade det mesta för att vinnaren skulle heta Glennemo eller Olsen. Tre hål senare var rollerna ombytta med Olsen i ett slags ledning. Nu tror jag dock att nerverna spökade mer hos norrmannen än hos Jacob för han började missa utslag med bogeys som följd medan Jacob fortsatte mata par. Ny bogey för Aksel på det sista hålet och en ny par för Jacob innebar seger med två slag efter serien 68-70-71 och totalt -10. 

Segern innebar Jacobs tredje seger på SGT och hans andraplats på den Nordiska Ligan ger honom inträde på Challengetouren nästa säsong men innan den börjar skall den här avslutas och för Jacobs del väntar nu kval till Europatouren och vem vet kanske han tar sig förbi även detta hinder.
 

Se gärna ett fullödigt reportage på den här videon! Det är skönt att se en så pass avslappnad AIK-are.
 

  Klicka här!


 
från greenkanten
Karsten Landin