Kennegård åter en vinnare

Måndag 19 augusti 2019

Jesper som tidigare segrat tre gånger på den Nordiska Ligan, totalvinnare på den Nordiska Touren 2013 och svensk mästare i matchspel samma år tar nu sin fjärde seger på den Nordiska Ligan efter ronder på 66-67-69 för totalt åtta under par. Jesper var faktiskt i ledning genom hela tävlingen och vann till slut med fem slags marginal.

 

-Det är skitkul, det var verkligen länge sedan jag lirade i ledarboll och detta var en viktig tävling. Det var kul att knyta ihop säcken. Jag spelade bra och stabilt, jag försökte vara snål med bogeys och det var nyckeln där ute, säger Jesper. 

 

-Jag tycker att det känts rätt bra hela året och jag har legat rätt bra till vid ett flertal tillfällen efter första varvet men har då gjort ett halvdant andravarv och fallit tillbaka. Nu var det bara fokus på det mentala och försökte verkligen starta om inför varje varv och skita i var jag låg i resultatlistan”.

 

Parallellt med proffstävlingen spelades Åhus KGK Pro-Am där Jesper blev fyra tillsammans med pappa Stefan. Stefan som för övrigt gjorde en eagle efter att ha sänkt en järn 8. Se bild nedan, foto SGF.

 

Via segern på Åhus, för övrigt Jespers första topp 10 placering i år, avancerade han till 17:e plats på den Nordiska Ligans ranking där ju de fem främsta vid säsongens slut får spelrättighet till European Challengetour 2020. 

 

/Karsten Landin