Årets AIK:are 2022 – Simon Forsström

Publicerat 2023-04-19

Kamratklubben Gamla AIK:are som funnits sedan 1947 är en Förening bestående av i huvudsak medlemmar som tidigare i olika stor utsträckning bidragit med insatser för AIK, är hedersmedlemmar i AIK och/eller har uppburit förtroendeuppdrag i någon/några av AIK:s olika idrotter.


Kamratklubben har genom åren utsett en person/ett lag som de ansett svarat för den största idrottsliga bedriften aktuellt år. För 2022 utsåg Kamratklubben AIK Golfs ankare Simon Forsström till årets AIK:are och han mottog utmärkelsen, i samband med Klubbens årsmöte, med följande motivering;


”Styrelsen för Kamratklubben Gamla AIK:are beslöt i mars 2023 utse Simon Forsström, AIK Golf, till Årets AIK:are 2022.


Simon som tillhört AIK Golf sedan 2012, har under 2022, efter ett skadefyllt 2021, presterat golf på mycket hög nivå. Under våren spelade Simon på den Nordiska Touren och i slutet av juni var han nummer ETT på denna tours ranking. Under sensommaren och hösten spelade han mest på Challenge Tour, touren närmast under Europatouren. Elva starter, gav bland annat två topp tio placeringar, kvalificerade honom för Challenge Tourfinalen där han blev 29:e man.


Framgången på Challenge Tour innebar en direktplats till kvalsteg 3 till DP World Tour, tidigare Europatouren. Simon vann detta kval och var därmed klar för DP World Tour 2023. DP Wolrd Tour 2023 startade i slutet av november 2022 och efter fyra tävlingar före årsskiftet 2022/2023 ligger Simon på en sjuttonde plats. Bästa placering är en fjärde plats på AfrAsia Bank Mauritius Open.


Sist men inte minst var Simon en av sex spelare som såg till att AIK Golf överlägset blev svenska mästare 2022 under en härlig vecka i juli. Att han var med i laget och blev svensk mästare även 2018 gör inte saken sämre”.


Solna i mars 2023, Kamratklubben Gamla AIK:are

Tidigare vinnare
Bland tidigare vinnare sedan 2005 av denna hedersutmärkelse finns många mycket kända och framstående idrottsstjärnor och ledare. 2005 fick fotbollens huvudtränare Richard Norling utmärkelsen och därefter har fotbollens Daniel Tjernström, Per Karlsson, Nabil Bahoui, Nisse Johansson, Alexander Isak, Henok Goitom och Sebastian Larsson 2021. Hockeyspelare som fått utmärkelsen är David Engblom, Viktor Fasth och Christian Sandberg. Brottaren Alex Kassisdis har fått utmärkelsen precis som innebandyns Niklas Jihde och damernas fotbollslag 2020. Bland ledare som tilldelats priset märks förutom Norling också Michael Stahre och Roger Melin.