En riktigt härlig AIK vecka

Publicerat 2021-06-08

När FHM lättade något på coronarestriktionerna följde Golfförbundet efter genom tillåta att även amatörer får tävla. Detta innebar att vi hade nästan alla våra elitspelare i full fart på någon bana i någon tävling någonstans i världen. 

Vi tar det i datumordning. Den 2-5 juni spelades Stockholm Trophy på Vidbynäs där Erik Pettersson deltog. 75-73 räckte dock inte för att klara cuten. Sex birdies och en eagle var inte tillräckligt för att täcka upp mängden bogeys.

Den 3-5 juni spelades Jabra Ladies Open på damernas europatour LET. Efter olyckliga 79-81 missade Josefine Nyqvist cuten med många slag. Samma datum spelades Czech Ladies Open på Letas (undertouren till LET) där AIK hade två representanter. Ellinor Haag slutade till sist på delad 23:e plats efter serien 75-74-72 och totalt fem över par. Vår andra spelare Linda Lundqvist var högt placerad inledningsvis de två första dagarna men föll tillbaka något sista dagen då hon fick 74 slag efter rundor på 70-71 de två första dagarna. Hon slutade sjua på totalt ett under par men kunde nog ändå glädja sig åt den fina prischecken då fyra av de sex spelarna före henne var amatörer.

Den 3-6 juni spelades Czech Challenge på den europeiska Challengetouren. Micke Lindberg för närvarande 24:e man på CT rankingen vilade men Simon Forsström kom till start. Efter rundor på 71-70 klarades cuten. En ny runda under par 71 följdes dock av 73 slag den sista rundan med en åtta i på hål två. Därifrån gick Simon två under hem och slutade på en delad 42:a plats. Samma datum spelades Rex Hospital Open på den amerikanska Korn Ferry Touren (tidigare Web.com) dit Linus Lilliedahl kvalat in efter en kanonrunda i kvalet på 64 slag (-8). Dock fick han inte till det i tävlingen och 73-73 var långt ifrån cuten.

Veckan kröntes sedan med två AIK vinster då amatörerna Ebba Lundqvist och Victor Forslund vann Robert Karlsson Junior Open på Katrineholm efter rundor på 77-74 respektive Torshälla Open på Future Series (undertouren till MoreGolf Mastercard Tour) efter rundor på 70-67 och totalt sju under par. Fantastiskt glädjande.

My Leander och Jacob Glennemo var spellediga.

Nu får vi hoppas att de nya restriktionerna efterlevs så att tävlingsverksamheten kan fortgå under hyfsat normala förhållanden för då är jag säker på att jag får återkomma med fler positiva rapporter från våra spelares insatser på de olika tourer där de figurerar.

En oerhört stolt ”sportchef”

Karsten Landin