Finalvarv Lag SM

Publicerat 2023-07-22

Bollen rullar AIK:s väg
Torsdagen på Lag SM i Karlstad kom att bli en mycket lång dag på grund av det myckna regnandet. Inledningsvis så det ganska bra ut men när sex hål återstod av foursomespelet kom det första avbrottet. Åskan påkallade avbrottet, inte regnet. Efter nästan en och en halv timmes avbrott kunde vi komma igång igen. Åskan var borta men definitivt inte regnet som var ihållande. Så ihållande att tävlingsledningen påkallade ännu ett avbrott pga för mycket vatten på greenerna. Avbrottet varade knappa kvarten för att sopa bort vatten på några greener men därefter fortsatte spelet. Regnet upphörde men nu var mörkret ett hot. Att bryta för att komma tillbaka på fredag kl 07:00 lockade ingen. Lyckligtvis hann vi precis bli klara under rättvisa förhållanden. Klockan var då tjugo i nio, skymningen påbörjad och bollen hade rullat AIK:s väg.


Bra foursome
AIK fortsatte sin klättring på fredagen mot den absoluta toppen efter två stabila foursomerundor på 70 (Blommé/Oliver Lilliedahl) respektive 73 slag (Forslund/Linus Lilliedahl), alltså totalt ett under par. Insatserna förde upp AIK till en total andraplats efter Landeryd från Linköping som nu hade utökat sitt försprång till hela 14 slag inför eftermiddagens bästbollspel. BTO:s kanonlåt ”You aint seen nothing yet” surrade hela eftermiddagen i min skalle i takt med att våra killar levererade den ena birdien efter den andra. 20:45 kunde vi summera dag 3 på Karlstad och kunde då konstatera att AIK hämtat in hela elva slag på Landeryd. AIK kvartettens prestationer var utan omsvep enastående. Viktor Forslunds/Linus Lilliedahls start med sex raka birdies kändes osannolikt och skulle de orka fortsätta jaga och upprätthålla nivån. Ja blev svaret. Paret gjorde ytterligare fyra birdies de sista tio hålen. Ett hål längre fram på banan svarade paret Adam Blommé/Oliver Lilliedahl för ännu en fantastisk insats då paret levererade fem birdies de sista nio för en totalscore på minus åtta. Med tanke på omständigheterna måste totalt 18 slag under par betecknas som smått osannolikt och våra spelare har satt AIK i ett läge där ett tredje SM guld kan bli
verklighet.


Hellre jaga än jagas
Så känns det men faktum är att vi är tre slag efter Landeryd och dessa skall hämtas in någonstans. Sett mot onsdagens singelspel är uppgiften svår med tanke på att vi då var två slag sämre än Landeryd. Hur som helst väntar en nervkittlande upplösning under lördagen. Landeryd leder på 833 slag, tre före AIK på 836 som i sin tur är nio slag före Kristianstad. Fjolårets tre medaljörer är således redo för ytterligare SM medaljer.

Karsten Landin, lagledare