Halvägs i Lag SM

Publicerat 2021-07-15

Rapport från herrlaget

Efter dagens singelspel är halva Lag SM avklarat och AIK ligger trea åtta slag bakom ledande Upsala och två slag bakom Hills från Göteborg. Dagens singlar för våra killar började verkligen skakigt. Efter sex häl var alla våra spelare – Simon Forsström, Viktor Forslund, Jacob Glennemo och Mikael Lindberg – sämre än par och vi hade rasat från plats två till åtta i sammandraget. Men från hål sju började det hända grejer och det var Viktor som gasade bäst med birdie-eagle-birdie på hål 7, 8 och 9. Med en bogey och två birdies på hemvägen blev Viktor vår bäste för dagen, 68 slag och fyra under par. Näst bäst var Simon på 69 slag efter en rent magisk avslutning med fyra birdies på de sista fem hålen. Jacob noterades för 71 och vår för tillfället högst rankade spelare kom in ett över par för 73 slag.

I morgon väntar foursome där AIK mönstrar samma lag som i onsdags dvs Forsström/Forslund och Glennemo/Lindberg. I onsdags gick paren tillsammans fyra under par men i morgon måste vi nog vässa scoren med några slag. På fredag eftermiddag är det dags för ett nytt bästboll pass där våra par ännu inte spikats.

Som sagt halva tävlingen är spelad och vårt facit så här långt är bästa lag i foursome, tredje bästa lag i bästboll och näst bästa lag i singel. Med tanke på vad som hände i onsdagens bästboll är det nog där slag skall hämtas och i singel om inge av våra spelare har en sämre dag.

Heja AIK

Karsten Landin lagledare

Leaderboard herrar: https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1030&fbclid=IwAR2W8pBcFzdjgeDqA4bUpTIGCGTZhb7XwVKu2_TDbSv_ZEvoIVii_WZ7dmU#/competition/2983215/leaderboard

Följ oss gärna på Instagram där vi lägger upp bilder och videos från tävlingen! @aikgolf

Leaderboard damer: https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1030&fbclid=IwAR2W8pBcFzdjgeDqA4bUpTIGCGTZhb7XwVKu2_TDbSv_ZEvoIVii_WZ7dmU#/competition/2983216/leaderboard