Lag SM – dag 1

Publicerat 2023-07-20

Flygbolag i vägen för AIK
Låter otroligt men första dagen på Lag SM 2023 i Karlstad handlade åtminstone för AIK:s del om varför Linus Lilliedahls golfklubbor inte levererats på korrekt sätt. Dessa hade på sin väg från USA till Sverige fastnat i London och blev där liggandes alldeles för länge. Genom initiativrika och finurliga insatser lyckades klubborna fraktas till Karlskoga 6,5 mil från Karlstad där de hämtades på förmiddagen av Oscar Geber (en av våra nya lovande juniorer).


Foursomespelet på onsdagens morgon inleddes därför utan Linus klubbar och han parades med sin bror Oliver där de bägge spelade med Olivers klubbor. Tillsammans med vårt andra par Adam Blommé/Viktor Forslund noterades 149 slag (fem över par) efter 75 respektive 74 slag. Då nu flera av våra konkurrenter spelade bra kom avståndet till täten att bli hela nio slag. Kristianstad (tvåa i fjol) tog ledningen på 140 slag, ett före Eslöv. Bara fem lag av 18 noterade högre scorer än AIK.


AIK klättrar
Efter välbehövlig lunch var det dags för bästboll där våra två par Adam Blommé/Oliver Lilliedahl och Linus Lilliedahl/Viktor Forslund svarade för starka insatser som förde oss uppåt i resultatlistan. AIK noterade det tredje bästa resultatet 133 slag efter Stockholm och Landeryd med 129 respektive 131 slag. Våra par sköt se respektive fem under par vilket lovar gott inför torsdagens singlar. Noterar att ”Kungsörnen” Adam Blommé gjorde en eagle på det fjärde hålet och upprepade det han gjorde under tisdagens inspel. Inte för inte sägs ju att övning ger färdighet.


Blir det ett tredje guld?
I dagsläget ser det mycket tufft ut för oss att försvara mästartiteln då avståndet till Stockholm och Landeryd är elva respektive sju slag och med tanke på kvaliteten på dessa båda klubbars spelare är det stort om vi lyckas ta in slag. Landeryd med bröderna Axell och Henrik Sturehed (alla för övrigt svenska mästare för tre år sedan) och Stockholm med Stefan Idstam och Hugo Townsend, den sistnämnde som verkligen presterat på hög nivå den senaste tiden. Vem minns inte hans insats på europatourtävlingen på Ullna för en månad sedan. Guldet är en bit bort men bronset känns klart möjligt. För att klättringen skall fortsätta krävs par och bättre på alla våra spelare i torsdagens singlar samtidigt som våra värsta konkurrenter får någon som inte lyckas. Men jag säger som fotbollskommentatorn tillika AIK-ikonen Putte Kock alltid upplyste oss om inför de matcher han kommenterade, ”bollen är rund och allt kan hända”.

Karsten Landin, lagledare