Ny spelare – Carolina Sandström

Publicerat 2023-04-26

AIK Golf är glada att presentera Carolina Sandström som en del av klubben och AIK Golfs Dam Elitlag. Följande kan ni läsa lite mer om Carolina.

1. Vem är Carolina?

Jag är en 26-årig tjej med lite dalmål, mycket pannben, och har alltid nära till skratt. 

2. Vad har du för golfbakgrund?

Jag började spela golf när jag var 7 år och fastnade ganska snabbt. Jag älskar att golfen alltid pushar en att bli bättre och är en konstant utmaning. Så siktet blev att gå på golfgymnasium som blev i Åtvidaberg, och där började jag satsa ordentligt för att ta mig till college. Jag spelade för Grand Canyon University som är en division 1 skola och ligger i Phoenix, Arizona. Jag spelade som top 5 under alla mina år och blev lagkapten redan mitt andra år. Vi som lag vann 4 gånger och min bästa prestation är en 2:a plats på vår Conference Championship. Mitt senior år blev stoppat när Covid kom så jag fick möjligheten att spela och plugga i 5 år. Därefter blev jag proffs 2021 och har sedan dess 1 vinst och en tredjeplats och ser nu fram emot nästa vinst. 

3. Vart tävlar du 2023? 

Jag kommer spela LET Access Series och hoppas på någon start på LET. 

4. Varför vill du spela för AIK?

Jag har hört väldigt mycket bra om AIK och kände direkt att det är en perfekt match för mig att utvecklas. Det ska bli väldigt kul att få vara en del av AIK och spela/träna med andra riktigt bra spelare, och framförallt att få spela seriespelet och ta oss till elitserien.

5. Vilket är ditt bästa golfminne hittills?

När jag och mitt college lag GCU vann första Conference Championship i skolans historia i div 1 och då fick spela NCAA Regionals.